Судије

Стручно струковна организација ГФС Смедерева важан је саставни део ГФС Смедерево.

У грађењу дуге и богате историје фудбалских судија Смедерева у периоду од 1950. године до данашњег дана, учествовало је много генерација, које су свака на свој начин уткале себе и оставиле траг код љубитеља фудбала на подручју Смедерева и широм Србије.

Први Савезни фудбалски судија који се попео на прволигашку сцену давних шездесетих година био је чика Мика Миливојевић. Остао је упамћен као ауторитет и снажан симбол једног времена.

Након дужег низа година експанзија и развој фудбала у Смедереву изнедрила је Горана Јовановића – Зеку као предводника новог таласа судија у граду на Дунаву. У својој осамнаестогодишњој судијској каријери провео је на Суперлигашкој сцени осам година од 1999. године до 2007. године. У том периоду био је актер на неколико међународних утакмица као и на финалу Куп-а Србије за сениоре и омладинце.

Смедерево је у том периоду имало низ квалитетних судија попут Зорана Младеновића који је седам година успешно водио мечеве на друголигашким теренима и Дејана Гајића који је дошао и кратко се задржао на друголигашкој сцени.

У протеклом периоду, као део судијског тима, асистирајући као помоћници судија, успешну каријеру обележили су Милан Миловановић који је осам година провео на Суперлигашкој сцени од 2007. године до 2015. године и у том периоду био је актер на неколико међународних утакмица, као и на Универзијади која је одржана у Смедереву, Радомир Ранковић који је седам година успешно асистирао на друголигашким теренима и Никола Стевић који је био „махач“ на друголигашким утакмицама осамдесетих година у СФРЈ.

Треба посебно истаћи успешну каријеру савезног судије Милоша Петровића који је у својој богатој судијској каријери и пет година делио правду на Првој ФУТСАЛ лиги ФС Србије у периоду од 2009. године до 2014. године.

Данас Смедеревци могу да се похвале да имају судијску перјаницу Зорана Широког у елитном рангу такмичења, који успешно суди од 2015. године Суперлигашке мечеве и одолева изазовима на утакмицама Црвене Звезде, Партизана, Војводине и других клубова широм Србије.

ССОС ГФС Смедерево већ осамнаест година од 1999. године успешно организује јединствену спортску манифестацију дружења фудбалских судија из различитих крајева Србије под називом „Смедеревска пиштаљка“. Данас је овај догађај попримио и међународни карактер јер су 2017. године учешће узеле и судије Нове Горица из Словеније.